Hoe maak je een succesvolle B2B video?

CameraIn 2010 publiceerde Forbes een rapport waaruit blijkt dat 75% van de leidinggevenden wekelijks werk gerelateerde video’s bekijkt. Dit maakt het in veel gevallen natuurlijk interessant om hier wat mee te doen. Maar hoe maak je nou een creatieve video, die ook nog eens vaak wordt bekeken?

Ken je klant
Allereerst moet je weten wie je klant is. Hierbij gaat het dus niet om welke producten hem interesseren, maar om de business problemen die hij heeft. Je moet je klant dus echt leren kennen. Er zijn meerdere manieren om deze informatie te krijgen. Zo kun je natuurlijk sales om hun mening vragen maar het is beter om met de klant in gesprek te gaan. Op deze manier krijg je namelijk een veel beter beeld van de daadwerkelijke achterliggende problemen.

Waar staat de klant?
Wanneer het duidelijk is welk probleem de klant heeft, is het belangrijk om te weten welke stappen hij al heeft ondernomen. Het aanbieden van verschillende oplossingen heeft namelijk geen zin als de klant al een oplossing heeft gekozen. Hij is dan namelijk waarschijnlijk op zoek naar een aanbieder en heeft niets aan jouw video. Je moet dus het aankoopproces in kaart brengen.

De informatiestroom
Wanneer de behoefte en het aankoopproces duidelijk in kaart zijn gebracht, kan er aan de content worden gewerkt. Hierbij moet de video niet als losstaande content worden gezien. De video moet omringd worden door andere content om succesvol te zijn. Een leidinggevende of zijn beïnvloeders zullen een beslissing namelijk nooit baseren op slechts één video. In de meeste gevallen helpt het al door de video te plaatsen op een landingspage waardoor er direct toegang is tot meer informatie.

Gebruik je mail!
Uit onderzoek blijkt dat click-through ratios met 96%(!) toenemen wanneer een e-mail een link naar een video bevat. Het zorgt dus voor meer clicks en conversie. Maar dit is niet het enige resultaat. Een e-mail is namelijk ook makkelijker door te sturen waardoor men eerder geneigd is de video door te sturen naar een collega. Hierdoor zal de video vaker door de juiste persoon worden bekeken.

Laat de ontvanger het werk doen
Leidinggevenden zullen video’s dus vaak delen met hun team. Een team zal een interessante video weer delen met hun leidinggevende. Om ervoor te zorgen dat de video wordt gedeeld is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel de leidinggevende als het team de boodschap interessant vinden. Gebruik dus geen kindertaal, maar ook geen termen die alleen voor de leidinggevende herkenbaar zijn. Daarnaast zorgt het uploaden van een video op een externe site, zoals YouTube of Vimeo, er natuurlijk voor dat de video ook makkelijker gedeeld wordt.

Hieronder vind je als afsluiting nog een goed voorbeeld van een animatie video. In het begin van de video wordt er ingegaan op een probleem. Vervolgens toont men in dezelfde video de oplossing.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s