Adviesbureau Becks | SEO

Deze blog zal de afsluitende blog zijn van een reeks van drie blogs. In deze blogs zal worden bekeken naar de zoekwoorden die door Becks worden gebruikt en in de toekomst gebruikt moeten gaan worden.

On-page
Allereerst wordt er gekeken naar de zoekwoorden die op de website van Becks te vinden zijn. Het valt op dat er op de homepage geen duidelijke zoekwoorden worden gebruikt. Er wordt op de homepage namelijk alleen nieuws getoond met daarnaast de adresgegevens. Hierdoor zijn er op deze pagina geen zoekwoorden te vinden die te maken hebben met de werkzaamheden die Becks kan leveren.

Wanneer er wordt gekeken naar de pagina ‘Organisatie’ is hier wel te vinden wat de organisatie doet en waar zij voor staan. Het zou verstandiger zijn om ook in het menu hier een passende zoekterm voor te gebruiken. Woorden als ‘technisch advies’ kunnen hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor zijn omdat zij volgens Google Adwords weinig concurrentie hebben.

Het is hierbij belangrijk om van algemene zoekwoorden naar steeds specifiekere zoekwoorden toe te werken. Hiermee bereik je namelijk de potentiële klant die al weet wat hij zoekt maar ook de potentiële klant die nog naar zijn behoefte zoekt.

Plaatsing van de zoekwoorden
De plaatsing van de zoekwoorden is nog niet optimaal omdat er verschillende onderdelen ontbreken. Zo ontbreken er description, h1 en h2 tags terwijl dit voor goed naar voren komen in de zoekresultaten wel van belang is. Doordat er geen duidelijke description tag is, is de beschrijvende tekst op Google dan ook niet passend.

Overig
Verder kan er nog worden gekeken naar de laadtijd. Google beveelt een laadtijd van minder dan 2 seconden aan. Uit een analyse met Pingdom blijkt dat de homepage slechts 0,65 seconden nodig heeft om te laden wat beter is dan 95% van alle websites. Dit resultaat is dan ook zeer goed.

Daarnaast blijkt uit een 404 error check dat er naar zes links wordt verwezen die niet meer bestaan of goed werken. Dit zijn allemaal links naar andere instanties en het is dus verstandig om deze links te vervangen door werkende verwijzingen of om ze volledig weg te laten.

Tot slot is er nog gekeken naar de leeftijd van het domein. Hieruit blijkt dat het domein van Becks al meer dan 11 jaar bestaat. Dit is natuurlijk zeer goed omdat dit bijdraagt aan de positie binnen de organische zoekresultaten.

Off-page
Wanneer we off-page kijken is het belangrijk dat er onder andere vaak naar de website wordt verwezen. In totaal wordt er 36 keer naar de website van Becks verwezen. Deze verwijzingen vinden plaats vanaf 14 unieke domeinen. 11 van het totaal aantal verwijzingen is een no-follow verwijzing.

Er is ook gekeken naar het aantal keer dat Becks wordt vernoemd op social media. Dit lijkt een redelijk groot aantal maar dat komt onder andere door het biermerk Becks. Wanneer er wordt gezocht op Adviesbureau Becks blijkt dan ook dat er bijna niet over Becks wordt gesproken op social media. Dit kan worden vergroot door zelf meer gebruik te maken van onder andere de LinkedIn pagina, zoals beschreven in een eerdere blog.

Het is ook belangrijk dat er goede adresgegevens te vinden zijn. Uit een simpele analyse met Google Places blijkt dat dit voor Becks het geval is. De adresgegevens komen duidelijk naar voren en worden ook getoond bij de organische zoekresultaten.

Kortom, Becks doet het redelijk goed op het gebied van SEO, maar er zijn hier en daar zeker nog wat mogelijkheden om de positie op een eenvoudige manier te verbeteren.

Feedback Becks
Op dit moment wordt onze website vaak pas bezocht als er al contact gelegd is met een potentiele klant. Onze website dient dan voor aanvullende informatie, achteraf. Het gebruik van specifieke zoekwoorden zo mogelijk gekoppeld aan verwijzingen naar andere websites zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat nieuwe klanten zelf het initiatief zullen nemen om contact met ons op te nemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s