6 tips voor een succesvol personal brand op Twitter

TwitterTwitter is bij iedereen bekend en inmiddels zijn er dan ook al meer dan 1,5 miljard accounts geregistreerd. Dit heeft tot gevolg dat er 5700 tweets per seconden worden gestuurd. Om op te vallen is het dan ook belangrijk dat jij jezelf goed neerzet op Twitter. In deze blog zal ik 5 tips geven om hier aan te werken.

De biografie
De biografie is het eerste dat door mensen gelezen zal worden. Het is dan ook belangrijk om hier informatie in te zetten waarmee jij jezelf zou beschrijven. Er is maar weinig ruimte en dan ook belangrijk om deze slim te gebruiken. Je moet je dan ook afvragen wie je wilt gaan bereiken met Twitter. Als jij Twitter uitsluitend wilt gebruiken voor het communiceren met vrienden is er andere informatie van belang dan wanneer jij Twitter ook wilt gebruiken voor het verspreiden van jouw werk of interesses.

Schermafbeelding 2013-12-03 om 15.57.52Twitter bevat alles!
Twitter is inmiddels zo ontzettend groot dat er over letterlijk elk onderwerp in de wereld gepraat wordt. Het is dan ook niet moeilijk om discussies te vinden die jouw interesseren en waar jij informatie uit komt halen. Op deze manier doe je niet alleen nieuwe informatie op, maar laat je ook zien dat jij kennis hebt van bepaalde zaken.

Wat moet ik delen?
Wanneer jij dingen deelt met je volgers doe je dit om hen te betrekken bij jouw werk. Het is dan ook belangrijk om uitsluitend te delen wat jou volgers verwachten. Iemand ontvolgen is namelijk een simpele stap die genomen kan worden wanneer men niet tevreden is.

Op het moment dat jij met Twitter bijvoorbeeld uitsluitend jouw werk of door jou gelezen artikelen deelt zal het niet gewaardeerd worden wanneer jij ineens veel aanbiedingen van jouw bedrijf gaat delen. Uiteindelijk zal dit leiden tot negatieve reacties en het verliezen van volgers en dat is natuurlijk het laatste wat jij kan gebruiken bij het opbouwen van jouw personal brand.

Actief zijn is de key
Om ervoor te zorgen dat volgers zich betrokken voelen is het belangrijk om continu te reageren op alles en iedereen om je heen. Op deze manier creër je een band met je volger. Dit kan met name interessant zijn voor bijvoorbeeld politici omdat zij op deze manier contact kunnen hebben met het volk. Deze betrokkenheid kan resulteren in meer stemmen.

Originaliteit
Maar actief zijn is niet alles. Je kunt nog zo actief zijn maar als jouw berichten ontzettend saai zijn zullen volgers afhaken. Het is daarom dan ook belangrijk om op een originele manier te reageren. Dit kan door het gebruiken van een grap maar ook door het maken van een originele foto. Hierdoor zullen volgers jou interessant blijven vinden en jouw content delen.

Blijf jezelf
Het is dus belangrijk om origineel te zijn. Dit betekent echter niet dat jij je anders voor moet dan die wie jij werkelijk bent. Wanneer jij via Twitter bijvoorbeeld wordt benaderd om op een sollicitatiegesprek te komen, is het belangrijk dat de andere partij geen verkeerd beeld van jou heeft. Je voldoet op die manier namelijk niet alleen hun tijd, maar ook die van jezelf.

Bronnen:
Likeable
Personal branding blog (1)
Personal branding blog (2)
Marketingfacts

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s