Webinar WordPress | De mogelijkheden van WordPress

logo-wordpressWoensdag 6 november heb ik een webinar van Eduvision gevolgd. Dit webinar had als onderwerp WordPress. WordPress is een omgeving om een blog te bouwen. Volgens veel buitenstaanders zijn de mogelijkheden met WordPress verder beperkt, dit is zeker niet waar! Door de inzet van externe partijen worden er nog altijd nieuwe mogelijkheden gerealiseerd. 

Widgets
WordPress biedt allereerst de mogelijkheid om widgets te plaatsen. Met deze widgets kun je bepaalde functies toevoegen aan je blog. Zo heb je bijvoorbeeld de Facebook widget waarmee bezoekers van je blog snel je pagina kunnen liken of delen. Dit kan er voor zorgen dat er meer bezoekers op je blog komen. Met name voor bedrijven kan dit interessant zijn omdat hiermee ook de kans toeneemt dat er meer bezoekers op de bedrijfspagina zullen komen. Dit zou uiteindelijk weer kunnen zorgen voor een betere naamsbekendheid en meer omzet.

Naast de Facebook widget zijn er nog veel meer widgets waaronder de Twitter widget. Door deze te plaatsen worden de laatste tweets van een door jou gekozen twitteraccount getoond op de blog. Voor organisaties kan dit zeer interessant zijn omdat op deze manier het aantal volgers kan worden vergroot. Verder zijn er nog widgets waarmee bijvoorbeeld een RSS feed kan worden geplaatst, een Instagram of Flickr account kan worden geplaatst en kan je laten zien welke blogs jij volgt.

Plug-ins
Op het moment van schrijven zijn er 27.815 plug-ins beschikbaar om te downloaden. Er zijn dan ook oneindig veel mogelijkheden op het gebied van plug-ins. Enkele interessante plug-ins zullen nu kort worden beschreven.

All in one SEO pack
Het all in one SEO pack doet eigenlijk wat je ervan verwacht, het zorgt voor een zoekmachine optimalisatie van de WordPress site. De plug-in is gratis te downloaden binnen WordPress waarna hij automatisch zal worden geïnstalleerd. Alle acties om de SEO te verbeteren zullen ook volledig automatisch plaats vinden. Zo worden alle titels van artikelen geoptimaliseerd voor Google, worden er automatisch META tags toegevoegd en wordt het mogelijk om Google Analytics te linken aan je WordPress. Daarnaast is er nog de mogelijkheid voor gevorderde WordPress gebruikers om zelf de SEO fine te tunen naar hun eigen wensen.

WooCommercewoocommerce
Met de WooCommerce plug-in is met meer dan 1,7 miljoen downloads de meest gedownloade e-commerce plug-in. WooCommerce maakt van jouw WordPress blog een professioneel uitziende webshop met ontzettend veel mogelijkheden. Standaard zijn er verschillende betaalmogelijkheden en is het mogelijk om met Google Analytics de e-commerce activiteiten te volgen. Daarnaast zien webshops met de WooCommerce plug-ins en de bijpassende thema’s van WooCommerce er ook nog eens professioneel en gelikt uit.

NextGEN Gallery
NextGEN Gallery is met meer dan 8,6 miljoen downloads een van de meest populaire plug-ins. Deze plug-in creëert extra categorieën in het menu van de blog. Wanneer er op een van deze categorieën wordt geklikt zal de bezoeker een overzicht met afbeeldingen te zien krijgen. De mogelijkheden met deze zijn enorm doordat er is gekozen voor een zeer uitgebreid instellingen paneel. Alles wat je kan bedenken, kan worden toegevoegd of gewijzigd. Zo kun je een galerij met afbeeldingen niet alleen als aparte categorie toevoegen, maar kun je een galerij ook toevoegen aan een blog. Daarnaast zijn er per afbeelding tags toe te voegen, kan het formaat per afbeelding worden bepaald en kunnen titels aan afbeeldingen worden toegevoegd.

Contact Form 7
Contact Form 7 is een populaire plug-in met meer dan 13,5 miljoen downloads. Met deze plug-in kunnen meerdere contactformulieren worden beheerd. Je kunt het contactformulier volledig naar eigen wens samenstellen. Daarnaast biedt het ook nog de beste beveiliging tegen spam door alle populaire anti-spam plug-ins zoals CAPTCHA en Akismet te ondersteunen. Deze plug-in is met name interessant voor organisaties of personen waarbij het contact formulier een belangrijke functie heeft. Zij kunnen met deze plug-in het contactformulier namelijk afstemmen op de wensen van hun (potentiële) klanten.

Maar dit is nog niet alles!
Doordat veel externe partijen blijven werken aan nieuwe widgets en plugins zullen er altijd nieuwe mogelijkheden komen. Jouw WordPress website kan dus blijven groeien en innoveren. Met meer dan 27.000 plugins zijn er op dit moment echter ook al meer dan genoeg mogelijkheden om een WordPress website aan jouw persoonlijke eisen te laten voldoen.

Bron: Webinar WordPress, Nynke Hepkema

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s