Adviesbureau Becks | Social Media

Logo BecksAdviesbureau Becks is gevestigd in ’s Hertogenbosch en geeft installatieadvies. Op internet zijn zij te vinden via hun eigen website. Ik zal voor hen een drietal adviezen geven waarvan Social Media de eerste zal zijn. Becks bevindt zich in een B2B markt waardoor de inzet van Social Media vaak als nutteloos wordt gezien. Dit is echter niet waar. Doordat het maar weinig wordt gebruikt kan het juist zeer succesvol zijn.

Facebook en Twitter
Gebruik van social media zoals Facebook en Twitter is niet erg interessant. Becks heeft namelijk geen grote klantenkring waardoor het lastig zal zijn om volgers te krijgen. Daarnaast is het sowieso lastig om korte nieuwtjes te plaatsen aangezien zij een dienst aanbieden en geen product. Een nieuwsbericht over de opening van een gebouw waar zij bij betrokken zijn is natuurlijk een optie, maar hier zullen weinig volgers in geïnteresseerd zijn als zij zelf niet bij de bouw betrokken zijn.

Wikipedia
Wikipedia wordt door erg veel mensen als zeer betrouwbaar en onafhankelijk gezien. Daarnaast draagt het bij aan je professionaliteit en draagt het voor Becks bij aan hun betrouwbaarheid. Doordat hun dienst namelijk niet tastbaar is, is de betrouwbaarheid erg belangrijk. Kleine dingen zoals een Wikipedia pagina dragen bij aan de betrouwbaarheid.  De Wikipedia zal regelmatig door (potentiële) klanten worden gezien omdat deze rechts langs de zoekresultaten in Google wordt getoond.

Wanneer er een Wikipedia pagina wordt aangemaakt, is het belangrijk dat deze pagina voldoet aan de eisen van Wikipedia. Een tekst mag namelijk uitsluitend informatief en zeker niet commercieel zijn.

Bloggen
Toch zijn er mogelijkheden met social media voor Becks. Binnen de organisatie is er namelijk erg veel kennis aanwezig waardoor het interessant is om een blog te beginnen. Deze blog kan geplaatst worden op de al bestaande website, door een nieuwe categorie aan het menu toe te voegen.

De blogs zullen geschreven moeten worden door de medewerkers en moeten gaan over relevant nieuws dat zij tegenkomen of zelf ervaren. Zo kan een blog gaan over een nieuwe cursus die door de medewerkers wordt gevolgd maar ook over een nieuwe manier van warmte opslag die zij toepassen.

Linkedin
Om de blog kenbaar te maken bij een groter publiek kan er gebruik worden gemaakt van Linkedin. Als alle medewerkers namelijk telkens een link plaatsen naar de nieuwste blog, zullen veel klanten worden bereikt.

Resultaat
De klanten die telkens een nieuwe blog zullen zien staan met de naam Becks, gaan deze naam herkennen en onthouden waardoor de naamsbekendheid in de markt toe zal nemen. Daarnaast zullen nieuwe klanten zien dat er bij Becks kennis aanwezig is. Dit is ontzettend belangrijk omdat er een dienst wordt aangeboden. Door aan te tonen dat er kennis aanwezig is wordt er een stukje zekerheid bij de klant gecreëerd.

Tot slot bestaat er de kans dat artikelen over innovatieve materialen en producten worden overgenomen door andere websites. Dit betekent voor Becks dat er vaker naar hun website wordt gelinkt. Dit heeft als gevolg dat zij hoger in de organische zoekresultaten zullen staan.

Feedback bedrijf
Binnen Adviesbureau Becks loopt al enige tijd een discussie hoe social media het beste als acquisitiemiddel kan worden ingezet. Het gebruik van een blog die gekoppeld wordt aan onze website en hierbij tevens Linkedin te betrekken is het proberen meer dan waard. Door de verschillende social media aan elkaar te koppelen, ontstaat een samenhangende benadering van de markt die onze naamsbekendheid zeker zal versterken. Inmiddels is Jasper zijn blog ook binnen onze organisatie besproken en wij zijn op dit moment op zoek naar de mogelijkheden om dit toe te passen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s